Chip Tuning

Wij gaan tijdens de tuning ingrijpen in het hart van de motor, het motorbeheersysteem of ECU (Electronic Control Unit). In de ECU komt alle informatie over de motor binnen. De computer geeft aan de hand van de gemeten gegevens, de injectie en de turbo opdrachten aan de motor.

Deze sturing gebeurt via het software programma dat de constructeur heeft ingevoerd. Het is ook dit programma dat het karakter van de motor bepaalt, zo wordt er bepaald hoeveel brandstof er ingespoten mag worden en op welk tijdstip dit moet gebeuren. Het motormanagement wordt tijdens de tuning dusdanig geoptimaliseerd zodat de parameters (gemeten waarden) ideaal op elkaar afgestemd worden. Na de tuning zullen de geoptimaliseerde gegevens o.a. het vermogen en het koppel verhogen met als doelstelling de werking van de motor te verbeteren en het brandstofverbruik te verminderen. Kortom, het software programma van de constructeur wordt door tuning herschreven en op maat afgesteld.

Wij maken vooral gebruik van OBD tuning, de opvolger van chiptuning. Bij chiptuning wordt het programma herschreven door de originele chip te vervangen. OBD staat voor "On Board Diagnosis", dit is ook het systeem waarlangs men ook mogelijke motorproblemen kan opsporen. Bij OBD tuning worden de gegevens van het motormanagement uitgelezen via een diagnosestekker en vervolgens geoptimaliseerd naar het type voertuig en het specifieke gebruik ervan.

Tuning is een complexe materie en kan het best gebeuren door een professionele tuner. Overweegt u een tuning van uw voertuig? Neem dan zeker eerst vrijblijvend contact op met ons vooraleer u uw wagen willekeurig aan iemand toevertrouwt. Contact opnemen kan door het formulier hieronder in te vullen.

Wanneer u onderstaand formulier invult noteer dan duidelijk over welk merk en type wagen het gaat. Noteer ook steeds het bouwjaar en welke motor uw wagen heeft.

Vragen formulier

 
Naam:
Email adres:
Onderwerp:
Vraag: